BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml

Neohodnoceno
 

BIO extra panenský olivový olej z odrůdy Hojiblanca je olej ze časně sklizených oliv ve Španělsku. Díky časné sklizni se získá ten nejkvalitnější olej. Vysoká kvalita je dána mimo jiné také velmi nízkou aciditou neboli kyselostí, která je u tohoto oleje do 0,3%. Získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej prvotřídní kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikována značkou původu Estepa, která má nejnáročnější požadavky na kvalitu olivových olejů, které jsou na trhu k dostání. Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování olivového háje je s respektem na životní prostředí. Jeho jemnější chuť je ideální pro zálivku zeleniny, grilovaných ryb, salátů a marinád na maso.

Upozornění: Vysoce kvalitní olivový olej je-li vystaven chladu, má tendenci vytvářet v sobě kapénky tuku, které jsou viditelné pouhým okem přes sklenici. Pokud olej při vystavení chladu ztužuje a získává mléčný nebo zakalený vzhled, je to známka kvality toho, že se vám do rukou dostal vysoce kvalitní olej.

Dostupnost Skladem
349 Kč
   
Kód produktu 1896
Značka Brainmarket
Kategorie Oleje, octy
 

Olej odrůdy Hojiblanca - prvotřídní olej s nízkou kyselostí

BIO extra panenský olivový olej pochází z oliv odrůdy Hojiblanca v Andalusii, která má perfektní klimatické podmínky pro pěstování těch nejlepších olivovníků. Z těch se za studena extrahuje olivový olej. Výsledkem této odrůdy a poctivých postupů výroby je olej s velmi svěžím, ovocným aromatem zelených oliv. BIO olivový olej Hojiblanca získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej prvotřídní kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikována značkou původu Estepa, která má nejnáročnější požadavky na kvalitu olivových olejů, které jsou na trhu k dostání. Vysoký kvalita je dána, mimo jiné, také velmi nízkou aciditou, neboli kyselostí, která je u tohoto oleje do 0,3%.

  • Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
  • Základní surovina těstovin, risotta nebo pest.
  • Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
  • Vhodný k restování.
  • Vynikající do dresingů a marinád.

Chuť a vůně oleje Hojiblanca

Olej Hojiblanca má velmi svěží vůni, plnou ovocných tónů zelených oliv aolivových listů. Chuť je vyvážená, lehce kořeněná a s jemnou hořkostí. Olej je ideální k přípravě zeleniny a grilovaných ryb.

Obsah polyfenolů - 51,4 mg / 100 ml

Olej Hojiblanca vyniká vysokým obsahem polyfenolů, konkrétně 565 mg/kg, což jsou silné antioxidanty přispívající k ochraně buněk před poškozením způsobeným volnými radikály a podporují celkové zdraví cév. Olej se může pochlubit aciditou do 0,23 % a obsahuje 72,94 % kyseliny olejové, která je jednou z nejdůležitějších složek olivového oleje, protože má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév. Pomáhá snižovat hladinu "špatného" LDL cholesterolu, zatímco udržuje nebo zvyšuje hladinu "dobrého" HDL cholesterolu.

Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém

Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.

Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce

Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přesvysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.

Certifikace integrované produkce

Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování v olivovém háji probíhá s respektem a ohledem na životní prostředí. Jednoduše to znamená, že při pěstování olivovníkových plodin je brán zřetel na to, aby nedocházelo k znehodnocení půdy a aby bylo zaručeno udržitelné zemědělství v dlouhodobém horizontu.

Olej Hojiblanca se pyšní certifikací Estepa!

Certifikace Estepa stanovuje nejpřísnější požadavky co se týče kvality extra panenského olivového oleje na světě. Zahrnuje oleje vyrobené ve 13 městech Estepa(Sevilla) a Cordóba. Jde o území se starodávnou tradicí pěstování olivovníků, na půdě s ideálními klimatickými podmínkami, díky kterým mají olivové oleje z této oblasti svou autentickou chuť a jsou ceněny po celém světě.

Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, konkrétně mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označované jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací s použitím kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro zachování všech vlastností by měl být olivový olej skladován na tmavém a chladném místě, ideálně při teplotě 18ºC.

Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota 3700 kJ/ 900 kcal
Tuky 100 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
- z toho polynasycené tuky 8 g
- z toho mononenasycené tuky 76 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

 

Složení:  Extra panenský olivový olej z odrůdy Hojiblanca*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně. 

Země původu: Španělsko

Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Hmotnost: 500 ml

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: