ZRNKOVÁ KÁVA BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Neohodnoceno
 

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma.

od 276 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 828/250 Množství: 250 g Skladem 276 Kč
   
Kód produktu 828/500 Množství: 500 g Skladem 503 Kč
   
 

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Nízká kyselost a kombinace sušeného ovoce s čokoládou dělá z této kávy nápoj pro jakoukoli příležitost. Středně plná, nasládlá chuť zaujme pravidelného konzumenta i svátečního kávomilce. Pěna je velmi trvanlivá, světlá a hustá.

Země původu Brazilie
Region Sul de Minas
Chuť Čokoláda, Sušené ovoce
Odrůda Yellow Bourbon
Nadm. výška 1100m
Zpracování Mokré

 
Intenzita
    
 
Kyselost
    
 
Pražení
    
 
Zrno
    
 
Zpracovani
    
 
 

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
 

Původ kávy

Asi stoletá farma mezi zelenými kopci obhospodařuje 220 hektarů kávových plantáží. V nadmořské výšce 950-1200 metrů mají kávovníky arabské (Coffea arabica) vynikající klimatické i půdní podmínky. Obklopeny ovocnými stromy absorbují svěží vůni přírody a aroma sladkých plodů. Díky němu patří káva z brazilské Farmy u jezera k mimořádně populárním.

Kávovníkové keře se sklízejí od čtvrtého roku, plnou úrodu ale poskytují až v sedmém nebo osmém roce.

Sklizeň může probíhat celoročně, nebo pouze jednou v období vegetace. První varianta je zárukou sběru nejzralejších plodů a tudíž nejkvalitnější kávy. Brazílie Yellow B. Fazenda da Lagoa je sbírána ručně, stejně tak se třídí a suší. Ke zpracování kávových zrn se používá mokrá metoda, to znamená, že farmáři nasypou plody kávovníků do vody – z hladiny seberou nezralé a nekvalitní bobule a zbylé peckovice protlačí i s vodou speciálními drticími plechy. Tak jsou odstraněny slupky a dužina. Následující fermentace je přísně dozorována, protože zásadně ovlivňuje výslednou chuť kávy. Sušení probíhá ve dvou krocích – nejprve na slunci, pak v sušárnách.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: