Popis
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Nízká kyselost a kombinace sušeného ovoce s čokoládou dělá z této kávy nápoj pro jakoukoli příležitost. Středně plná, nasládlá chuť zaujme pravidelného konzumenta i svátečního kávomilce. Pěna je velmi trvanlivá, světlá a hustá.
Země původu | Brazilie |
Region | Sul de Minas |
Chuť | Čokoláda, Sušené ovoce |
Odrůda | Yellow Bourbon |
Nadm. výška | 1100m |
Zpracování | Mokré |
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Původ kávy
Asi stoletá farma mezi zelenými kopci obhospodařuje 220 hektarů kávových plantáží. V nadmořské výšce 950-1200 metrů mají kávovníky arabské (Coffea arabica) vynikající klimatické i půdní podmínky. Obklopeny ovocnými stromy absorbují svěží vůni přírody a aroma sladkých plodů. Díky němu patří káva z brazilské Farmy u jezera k mimořádně populárním.
Kávovníkové keře se sklízejí od čtvrtého roku, plnou úrodu ale poskytují až v sedmém nebo osmém roce.
Sklizeň může probíhat celoročně, nebo pouze jednou v období vegetace. První varianta je zárukou sběru nejzralejších plodů a tudíž nejkvalitnější kávy. Brazílie Yellow B. Fazenda da Lagoa je sbírána ručně, stejně tak se třídí a suší. Ke zpracování kávových zrn se používá mokrá metoda, to znamená, že farmáři nasypou plody kávovníků do vody – z hladiny seberou nezralé a nekvalitní bobule a zbylé peckovice protlačí i s vodou speciálními drticími plechy. Tak jsou odstraněny slupky a dužina. Následující fermentace je přísně dozorována, protože zásadně ovlivňuje výslednou chuť kávy. Sušení probíhá ve dvou krocích – nejprve na slunci, pak v sušárnách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.