Popis
Složení
Zelený čaj, Květ jasmínu 1%, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Nálev má žlutou barvu, vůně a chuť je velmi delikátní, nasládlá a specifická. Jasmínové tóny jsou nepřehlédnutelné, takže se skvěle snoubí se svěžestí a slabou trpkostí zeleného čaje. Kapka přírodního aroma pomáhá omamnou vůni déle udržet a zážitek z pití čaje ještě znásobuje.
Sypaný čaj Jasmínový je báječný také pro přípravu ledového čaje. Vlažný čaj můžete nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte mimořádně osvěžující nápoj!
Země původu | Čína |
Chuť | Jasmín |
Nadm. výška | 1200m - 2000m |
Region | Yunnan |
Sběr | Poslední sklizeň |
Příprava
70-80 °C | 2-3 minuty | 1 čajová lžička na 1,5-2 dl |
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
Původ čaje
Zelený čaj jsme přivezli z čínského Yunnanu, provincie na jihozápadě Číny, kde se pěstování keřů čajovníků věnují už od 10. století. O unikátní čaje se starají celé rodiny. Moudrost a zkušenosti si předávají z generace
na generaci. Proto patří zelené čaje z Yunnanu k nejvybranějším sortám čínských čajů vůbec.
Jasmín se k zeleným čajům přidává pro nápadnou vůni a chuť, která dokáže neutralizovat aroma některých pokrmů. Proto se jasmínový čaj často podává k těžkým a chuťově výrazným jídlům. Zajímavý je také způsob zpracování jasmínových květů – tradičně se sbírají brzy zrána a po celý den se skladují v chladu.
Večer, než se otevřou a rozvoní, umístí se do jejich blízkosti lístečky sušeného zeleného čaje, aby silné aroma vstřebal. V noci, kdy jsou květy jasmínů už otevřené, se s čajem smíchají a opakovaně prohřívají a přesýpají. Dříve ručně, dnes většinou za pomoci strojů a sušiček.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.