ČEKANKOVÁ KÁVA SE ŠPALDOU, ASHWAGANDHOU A GINKGO BILOBOU

Neohodnoceno
 

Tato čekanková káva kombinuje tradiční chuť pražené čekanky s výživnou špaldou a adaptogenní ashwagandhou. S přídavkem ginkgo biloby, známé schopností podpořit kognitivní funkce, jde o skvělou alternativu klasické kávy bez kofeinu. Je ideální pro ty, kteří hledají hlubší chuť a chtějí přitom využít přínosů přírodních ingrediencí.

160 Kč
Kategorie KÁVA
Zvolte variantu
Kód produktu 1655/100 Množství: 100 g Skladem 160 Kč
   
 

Složení

Čekankový kořen, ŠpaldaAshwagandha, Ginkgo biloba listy

Nálev a chuť

Čekanková káva se špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou má bohatou, plnou chuť s nádechem obilovin a s jemnými tóny ořechů. Ashwagandha dodává hořký akcent, zatímco ginkgo biloba přináší lehký bylinný nádech.

Země původu EU
Chuť Sladká, příjemná

 

Intenzita
    
Kyselost
   
 
 
Zpracovani
    
 
 

Původ

Čekanková káva se špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou vznikla spojením tradiční kávoviny a oblíbených bylin.

Čekanka obecná (Cichorium intybus) je vytrvalá bylina patřící do čeledi hvězdnicovité. Dorůstá do výšky jednoho metru, má tuhý stonek a modré květy. Rostlina je nenáročná na pěstování a vyskytuje se v okolí cest, polí, luk a lesů téměř po celém světě. Z kořene čekanky se po pražení vyrábí náhražka kávy známá jako cikorka. Kořen obsahuje inulin, což ocení zejména diabetici. Historicky byla čekanka používána během hospodářských a kávových krizí, zejména během světových válek, kdy byly běžné suroviny pro výrobu kávy nedostupné​​.

Špalda je druh pšenice, která byla v Evropě pěstována již před 8 000 lety. V současné době je považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice. Obsahuje totiž více minerálních látek a bílkovin. Její zrna se konzumují i s obalem, který je ochraňuje.

Ashwagandha (Withania somnifera), známá jako indický ženšen, je důležitou součástí Ajurvédy, která ji oceňuje pro schopnost podporovat duševní zdraví a relaxaci. Populární bylina, jejíž kořen lidé využívají přes 3 000 let, roste převážně v tropických a subtropických oblastech. Charakterizují ji tuhé, vejčité listy a žlutozelené květy, plody jsou oranžové bobule s hnědými semeny uvnitř. Nejcennější částí rostliny je však zmíněný kořen, který se po vysušení mele na prášek. Má výraznou hořkou chuť a jeho vůně může připomínat pach koňské srsti​​. Ashwagandha se většinou sklízí 180 dní po vysazení, z jednoho hektaru plantáže lze získat až 400 kg sušeného kořene. Je také potřeba zmínit, že při užívání ashwagandhy se doporučuje opatrnost, zejména těhotným, kojícím ženám a lidem s autoimunitními onemocněními radíme konzultovat její zařazení do jídelníčku s lékařem.

Ginkgo biloba, tedy jinan dvoulaločný, je statný strom s kuželovitou až rozkladitou korunou dorůstající 30-40 metrů. Listy jinanu jsou řapíkaté, vyrůstají ve svazečcích na zkrácených větvičkách, mají plochou, klínovitou čepel rozdělenou zářezem na dva laloky s vějířovitou žilnatinou. Jsou ceněny pro obsah bioaktivních látek.

 

 Návod na přípravu

  1. Čekankovou kávu se špaldou, ashwagandhou a ginkgo bilobou zalijte vodou o teplotě 90-100 °C v poměru 2g na 100 ml vody.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: