Popis
Složení
Černý čaj Darjeeling TGFOP1 Silverhill 100%Nálev a chuť čaje
Čaj mléčné chuti s odstínem pikantnosti se bude líbit hledačům speciálních chutí. Čistý Darjeeling dává tmavý a silný nálev, v aroma nacházíme příjemné přirozené tóny černých čajů. Lehce svíravý závěr dělá ze Silverhillu skutečný labužnický zážitek.
Země původu | Indie |
Chuť | Pikantní, Krém |
Nadm. výška | 1830m |
Region | Darjeeling |
Sběr | Poslední sklizeň |
Příprava
100 °C | 3-5 minut | 1 čajová lžička na 1,5-2 dl |
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.
Původ čaje
Ne nadarmo se Darjeelingu přezdívá „indický champagne“. Tamní černé čaje jsou od ostatních tak odlišitelné, že je rozpozná každý trochu zkušenější čajomilec. Čajovníkové keře se pěstují na úpatí Himálaje, v podmínkách, které jim ideálně vyhovují. O rostlinky Camellia sinensis, druh Assamica, pečují většinou malé rodinné farmy, na kterých se tajemství originálního černého čaje předává z generace na generaci.
Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" je sklízen v druhém březnovém týdnu. Jeho lístky jsou tak plné cenných látek a mimořádně jemné chuti. Škubání a přeprava jsou výhradně v rukou místních žen. Hbitými prsty uštipují nejmladší výhonky a ukládají do košů, které nosí na zádech. Po transportu na zpracovatelskou farmu jsou lístečky v tenké vrstvě rozloženy. Když přirozenou cestou zavadnou, započne fermentační proces. Při něm dojde k oxidaci enzymů, chuť a síla čaje se zintenzivní. Také následující krok výrazně ovlivňuje výsledek. Sušení horkým vzduchem může všechno pokazit. Hlavní manažer plantáže proto dohlíží na teplotu v sušárně a sleduje, jak se ze zelených lístků stávají téměř černé.
Velká písmena v názvu čaje Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" napovídají, že tento černý čaj vyniká velkým množstvím tipsů, má jemnou aromatickou chuť a řadí se k vysoce ceněným sortám.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.