ČERNÝ ČAJ ROYAL EARL GREY

Neohodnoceno
 

Další aspirant na královský stůl! Špičková černá klasika z Číny obohacená bergamotovou silicí by si u dvora ostudu rozhodně neutrhla. A tak jsme si jisti, že ani vaše zmlsané jazýčky nepohrdnou čajem s hrdým názvem Royal Earl Grey. Je stvořený pro klidné víkendové snídaně i rušná odpoledne. Kdykoli budete chtít osvěží vaši mysl a povzbudí tělo.

350 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 843/250 Množství: 250 g Momentálně nedostupné 350 Kč
 

Složení

Černý čaj China Keemun Congu, Aroma přírodní
 

Nálev a chuť čaje

Royal Earl Grey dává tmavý, hnědočervený nálev, který silně voní bergamotem. Přírodní silice nádherně doplňuje tradiční černý China Keemun, takže kompozice je ve výsledku nasládlá, velmi voňavá a slabě orchidejová.

Země původu Čína
Chuť Bergamot, Sladká
Nadm. výška 2000m
Sběr Poslední sklizeň
 

 

Intenzita
    
 
Trpkost
    
 
Množství teinu
    
 
Kvalita
    
 
Opakované zalití
    
 
 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Původ čaje

Čínský Keemun, který dává čaji Royal Earl Grey základ, byl sklizen v provincii Jiangxi. Díky subtropickému klima a bohatým, vlhkým létům, se tam čajovníkům čínským (Camellia sinensis) dobře daří.

Keemun má poměrně krátkou historii. Poprvé byl vyroben v roce 1875, v podstatě jako pokus státního úředníka Yu Quianchena, který se vypravil do Fujianu učit tajemství produkce tamních čajů. Výsledky předčily jeho očekávání a Keemun rychle pronikl na anglický trh, kde se stal součástí tradičních snídaňových čajových směsí.

Drobné čajové lístky pro China Keemun se sklízejí většinou v kopcích, a to koncem dubna nebo začátkem května. Dělníci je rozloží a nechají zavadnout, pak je ručně svinují. Během tohoto kroku je narušena struktura čaje a dochází k uvolnění šťávy. Ta zvýší mezi lístky vlhkost a zahájí přirozenou oxidaci enzymů. Jde samozřejmě o proces řízený a bedlivě dozorovaný. Sleduje se teplota fermentačního procesu, vlhkost i doba, po kterou probíhá. Když dosáhne čaj požadované chutě a aroma, je usušen na pánvi nebo pomocí horkého vzduchu.

Royal Earl Grey je vyráběn přidáním bergamotové silice k čaji China Keemun. Jde o éterický olej získávaný z plodů podobných citronům. Bergamot se používá v kosmetice i pro aromatizování čajů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: