Popis
GRIZLY Himálajská sůl hrubá 500g
Himálajská sůl, známá v oblasti původu jako "bílé zlato". Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Obecně je tedy himálajská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici.
Situace v konzumaci soli v ČR: Průměrná denní spotřeba je u nás 12 g. Ve zpracovaných potravinách je "schováno" velké množství soli, které si většina lidí nepřipouští. Statistika uvádí, že právě v těchto skrytých zdrojích přijímáme až 80% soli. Pro připomenutí si tedy dovolím uvést ty nejvýznamnější: sýry (zvláště ty tavené), uzeniny, nakládané potraviny, instantní jídla, dochucovadla a některé minerální vody.
Dále víme, že jen asi 10 % připadá na přídavek soli při vaření a dosolování a 10 % soli obsahují potraviny přirozeně.
- Složení: sůl himálajská hrubá 100%
- Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %
- Země původu: Pakistán
- Balení a barva: vakuované, barva bílá
- Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička)
Složení:
Výživové hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota: |
12 kJ/3 kcal |
Tuky: |
<0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,3 g |
Sacharidy: |
<0,1 g |
z toho cukry: |
0,05 g |
Vláknina: |
<0,5 g |
Bílkoviny: |
0,94 g |
Sůl**: |
94,1 g |
Vápník |
205 mg (25,6 %)* |
Draslík |
618 mg (30,9 %)* |
Železo |
105,4 mg (752,9 %)* |
* referenční hodnoty příjmu
** pouze ve formě přírodně se vyskytujícího sodíku
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.