GRIZLY Himalájská sůl hrubá 500 g

1 hodnocení
 

Znáte už himálajskou sůl? Pokud ne, vyzkoušejte ji, prospějete svému zdraví a skvěle dochutíte každé jídlo. Avšak i v tomto případě se nedoporučuje soli užívat více jak 5g denně.

Dostupnost Skladem
49 Kč
   
Kód produktu 1998
Značka Grizly
Kategorie Koření
 

GRIZLY Himálajská sůl hrubá 500g

 

Himálajská sůl, známá v oblasti původu jako "bílé zlato". Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Obecně je tedy himálajská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici.

Situace v konzumaci soli v ČR: Průměrná denní spotřeba je u nás 12 g. Ve zpracovaných potravinách je "schováno" velké množství soli, které si většina lidí nepřipouští. Statistika uvádí, že právě v těchto skrytých zdrojích přijímáme až 80% soli. Pro připomenutí si tedy dovolím uvést ty nejvýznamnější: sýry (zvláště ty tavené), uzeniny, nakládané potraviny, instantní jídla, dochucovadla a některé minerální vody.
Dále víme, že jen asi 10 % připadá na přídavek soli při vaření a dosolování a 10 % soli obsahují potraviny přirozeně.

  • Složení: sůl himálajská hrubá 100%
  • Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %
  • Země původu: Pakistán
  • Balení a barva: vakuované, barva bílá
  • Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička)

Složení:

 
Výživové hodnoty ve 100 g

 

Energetická hodnota:

12 kJ/3 kcal

Tuky:

<0,4 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 

0,3 g

Sacharidy:

<0,1 g

z toho cukry:

0,05 g

Vláknina:

<0,5 g

Bílkoviny:

0,94 g

Sůl**:

94,1 g

Vápník

205 mg (25,6 %)*

Draslík

618 mg (30,9 %)*

Železo

105,4 mg (752,9 %)*

* referenční hodnoty příjmu

** pouze ve formě přírodně se vyskytujícího sodíku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: