GRIZLY Směs jader ořechů 500g

Neohodnoceno
 

Přemýšlíte, na které ořechy máte největší chuť? Dejte si je všechny najednou! Ořechová směs loupaných i neloupaných mandlí, kešu, pekanů, para a lískových ořechů tvoří neodolatelnou kombinaci.

Dostupnost Skladem
200 Kč
   
Kód produktu 1123
Značka Grizly
Kategorie Ořechy
 

GRIZLY Směs jader ořechů 500 g

Směsi oříšků si sami vyrábíme průběžně v malých šaržích tak, aby Vám přišli v co nejčerstvější podobě. Dáváme si velmi záležet na kvalitě a do směsí přidáváme pouze oříšky, které balíme i samostatně jako exkluzivní produkt. Ořechovou směs můžete mlsat jen tak samotnou, přidat ji do ranního müsli či kašičky nebo použít na pečení a vaření. Přidáním Vašeho oblíbeného druhu sušeného ovoce si ze směsi oříšků můžete vytvořit Vaši osobní směs ořechů a ovoce na cesty, do práce nebo na mls.

Mandle loupané i neloupané (USA, Španělsko) jsou známé ořechy, ale mnoho lidí nezná jejich plný potenciál. Mandle jsou prospěšné nejen našemu mlsnému jazýčku, ale i našemu zdraví. Vyznačují se vysokým obsahem bílkovin (15-30%) a nenasycených mastných kyselin (40-50%). Najdete v nich také spoustu vlákniny a vitamínů B1, B2, B3, B6 a E. Jsou bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, selenu, železa a manganu. V neposlední řadě obsahují glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.

Kešu ořechy (Indie) jsou výborným zdrojem bílkovin. Oříšky jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.

Lískové oříšky (Gruzie) jsou velmi známý a oblíbený druh ořechů v Evropě, a to především u dětí. Jsou výborné, lehce nasládlé a plné hodnotných živin. Jsou loupané za studena a nejsou nijak jinak tepelně zpracované, tudíž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr všech užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, fosfor a další. Dodávají tělu potřebnou energii, jsou tedy velmi oblíbené obzvláště u sportovců.

Para ořechy (Bolívie) rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny jak pro svou lahodnou chuť, tak pro svou výživovou hodnotu. Obsahují obrovské množství zdravých mononenasycených mastných kyselin. Jsou přírodním zdrojem vitamínů, antioxidantů a minerálů. Známé jsou především pro svůj pozoruhodně vysoký obsah selenu, sto gramů para nám poskytne až 3485 % doporučené denní dávky tohoto stopového prvku.

Pekany (USA) jsou velmi chutné oříšky, vzhledem připomínají české vlašáky. Obsahují až 10 % bílkovin a navíc jsou pekany bohatým zdrojem provitaminu A, vitaminu B, draslíku, vápníku, železa a fosforu. Pouhých pět pekanových ořechů obsahuje asi šestinu doporučené denní dávky zinku.

  • Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody - naturální, v různém poměru
  • SloženíMandle jádra natural 25 %, jádra lískových ořechů 21 %, mandle jádra loupané 21 %, jádra kešu ořechů 21 %, jádra para ořechů 7 %, jádra pekanových ořechů 5 %.
  • Může obsahovat arašídy, jiné ořechy, sezam, SO2.
  • Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Země původu: Vyrobeno v ČR
Nutriční hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 2 627 kJ / 632kcal
Tuky: 56,2 g
z toho nasycených: 6,6 g
Sacharidy: 12,9 g
z toho cukry: 5,2 g
Bílkoviny: 15,4 g
Vláknina: 7,9 g
Sůl: 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: