Popis
Tento kakaový prášek je vyroben z nepražených kakaových bobů. Vzniká lisováním kakaové hmoty, kdy se při procesu lisování oddělí kakaové máslo. Část, která zůstane, nazýváme kakaový koláč. Ten obsahuje 10 až 12 % kakaového másla. Po jeho rozemletí vzniká právě kakaový prášek.
Prášek z kakaových bobů je velmi významným antioxidantem. Najdeme v něm hořčík, vápník, železo, draslík, měď, zinek a mangan, ale i vitamíny skupiny B, vitamin C a E.
Kakao je nejbohatším zdrojem organické síry v přírodě.
Složení: Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku. Obsah kakaového másla minimálně 10%.
Výživové hodnoty ve 100 g: energetická hodnota 1450 kJ / 349 kcal, tuky 13,10 g (z toho MK 7,9 g), sacharidy 14,6 g (z toho cukry 0,45 g), bílkoviny 24,65 g, vláknina 37,2 g, sůl 0,047 g
Použití: Vhodné při pečení, na kakaové nápoje, čokoládové výrobky, do kaší, smoothie apod.
Země původu: Madagaskar
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.