Popis
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Chuť mandlové čokolády je důvěrně známa snad každému mlsounovi. Odteď si ji může dopřát i v tekuté podobě a ještě v kombinaci s osobitou mexickou kávou. Tamní arabika vyniká ovocnými tóny a delikátní nasládlostí. Rozpustnou kávu zalévejte horkou vodou. Získáte nápoj s bohatým aroma a jemnou cremou.
Čokoládovo-mandlová arabika patří k základnímu vybavení většiny kanclů, domácích pracoven i chatových osad. Kde se rozvoní, je rázem rušno jako v úle. Nevěříte? Zkuste to!
Země původu | Mexiko |
Chuť | Čokoláda, Mandle |
Nadm. výška | 1350 |
Zpracování | Vymrazování |
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
Původ kávy
Mexická káva se plným právem řadí mezi vyhledávané a mimořádně populární sorty. Kávovníky vyrůstající na rovníku produkují zrnka silná a přirozeně sladká.
Tak jako i jinde v Mexiku, patří kávovníkové plantáže většinou drobným zemědělcům. Protože bývají jediným zdrojem obživy rozvětvených rodin, pečují o ně s maximální pozorností. Také sklizeň a zpracování bobulí probíhá za přísných podmínek.
Když je káva ochucena přírodním aroma a upražena, extrahuje se z ní kapalina, která je redukována na vysokou koncentraci. Pak přichází na řadu prudké zmrazení na -40 °C a sublimace. Ve speciálním přístroji je kávový koncentrát zbaven vody, a to za vzniku krystalků kávy. Lze je ve vodě snadno znovu rozpustit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.