Popis
Složení
Robusta 20%, Arabica 80%Crema a chuť kávy
Tato káva není aromatizovaná, proto v její chuti snadno poznáme typickou nasládlost a jemnou citrusovou dochuť mexických mixů. Po zalití vytvoří příjemnou, lehkou pěnu.
Země původu | Mexiko |
Chuť | Citrus |
Zpracování | Vymrazování |
Původ kávy
Rozpustné kávy bývají často považovány za méně kvalitní. Nemusí tomu tak být vždy. Samozřejmě úplně nenahradí plantážní specialitky, ale jsou skvělou volbou pro lidi, kteří ocení nenáročnou přípravu, příjemnou cenu a snadnou dostupnost. Instantní kávy, které najdete v naší nabídce, patří rozhodně k vysoce jakostním. Mají výraznou chuť a dlouhotrvající aroma.
Výrobou rozpustných káv se proslavila firma Nestle, která „kávu v prášku“ uvedla na trh v roce 1937. V 50. letech minulého století se rozpustná káva stala mimořádně populární na celém světě. Její výroba není zvlášť obtížná, producenti se technologickým postupem ale stále zabývají. Cílem je dosáhnout ještě lepšího zachování aroma kávy.
Existují dva způsoby výroby rozpustné kávy – sušení mrazem a rozprašování. My dáváme přednost první variantě. Pražená a správně namíchaná kombinace plantážní arabiky a robusty se uvaří, velký podíl vody se nechá odpařit. Vznikne kávový koncentrát, který je zmrazen na -40 °C. Hmota se rozemele a sublimací je zbavena ledu. Výsledkem jsou krystalky kávy, které se mohou rovnou balit.
Vymrazovaná instantní káva je dražší než vyrobená rozprašováním, její výhodou je ale lepší uchování aromatických látek.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.