KÁVA ROZPUSTNÁ OŘECHOVÁ

1 hodnocení
 

Máme kávu z Mexika, která voní po Tichém oceánu, chutná po medu s ořechy a připravuje se ve dvou krocích: Nasypat, zalít. Rozpustné kávy se někdy stávají terčem posměchu. My je raději ochutnáváme a vybíráme ty nejlepší. A věřte, že Ořechová patří ke špičce!

od 115 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 960/250 Množství: 250 g Skladem 225 Kč
   
Kód produktu 960/100 Množství: 100 g Skladem 115 Kč
   
 

Složení

Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodní
 

Crema a chuť kávy

K instantní kávě přistupujeme stejně jako k zrnkové. Přivážíme ji vždy čerstvou, skladujeme v chladu a temnu, k zákazníkům odesíláme co nejrychleji. Z toho důvodu je i Ořechová rozpustná káva skutečně dobrá a po zalití horkou vodou vytvoří na hladině pěknou soudržnou cremu. V její chuti bezpečně poznáte lískové oříšky, ale také přirozeně nasládlou notu mexické arabiky a velmi decentní aciditu.

Země původu Mexiko
Chuť Lískový ořech
Nadm. výška 1350
Zpracování Vymrazování

 

Intenzita
    
Kyselost
    
Pražení
    
Zrno
    
Zpracovani
    
 
 

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
 

Původ kávy

Mexičtí pěstitelé a zpracovatelé kávy jsou ze 75 procent malorolníci. Drobné plantáže bývají jejich jedinou obživou. Sklízet červené bobule kávovníků, které připomínají naše třešně, vyrážejí česáči několikrát do roka. Podle toho, jak postupně káva dozrává.

Zpracovávají je takzvaným promýváním, kdy jsou plody zbaveny slupek a ve velkých kvasných nádobách fermentují. Pak je farmáři suší, čistí, třídí a balí.

K rozpustné ochucené kávě vede ale ještě dlouhá cesta. Zelená zrnka putují do vybrané pražírny, kde je k nim přidáno přírodní aroma. Po upražení se pomelou a extrahuje se z nich nálev. Ten je redukován na velmi silný koncentrát. Ve speciálním zařízení se z něj pomocí sublimace za velmi nízké teploty odpaří voda. A konečně se objeví kávové krystalky, které můžete zalít vodou a rovnou vypít.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: