KÁVA ROZPUSTNÁ SMETANOVO-KARAMELOVÁ

Neohodnoceno
 

Rozpustná káva má své příznivce i pomlouvače. Jsme si ale jisti, že šálkem rychlého, chutného a elán dodávajícího nápoje nepohrdne nikdo. Zvlášť, když v něm voní karamel a smetana. Navíc, tohle není jen tak nějaký instant. Je to káva vymrazovaná, připravená s největší pečlivostí a z nejlepších zrn. Přesvědčte se sami, jak se věci doopravdy mají.

115 Kč
Kategorie KÁVA
Zvolte variantu
Kód produktu 1643/100 Množství: 100 g Skladem 115 Kč
   
 

Složení

Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodní, Karamel

Crema a chuť kávy

Rozpustná káva Smetanovo-karamelová je postavena na plantážní mexické arabice a robustě. Díky tomu má plnou chuť a příjemné aroma, na které se smetana a karamel krásně vážou. Kávu si můžete dopřát horkou i ledovou.

 
Země původu Mexiko
Chuť Karamel, smetana
Nadm. výška 1350
Zpracování Vymrazování

 

Intenzita
    
Kyselost
    
Pražení
    
 
Zpracovani
    
 

Původ kávy

Mexiko je 8. největší světový producent kávy. Plantáže se rozkládají především na jihu a v centrální oblasti země, rolníci pěstují převážně arabiku, za udržování vysoké a stabilní ceny kávy na trhu zodpovídá vládou regulovaný Instituto Mexicano del Cafe.


Místní káva je proslavená lehkým tělem, nízkou kyselostí a širokou škálou chutí a podtónů, podle konkrétního regionu, ve kterém vyrostla. Zpracovatelé kávy a baristé říkají, že mexická káva „není složitá“ a proto je vynikající jako základ pro různé směsi nebo způsoby využití. Jedním z nich může být i lyofilizace.


Ještě dříve, než dojde k samotnému vymrazování, musí být z pražených kávových zrn vyroben kávový extrakt. Teprve ten je zmrazen při teplotě kolem -40 ˚C a následně ve vakuu zbaven vody. Lyofilizace dokáže uchovat všechny důležité chuťové a aromatické vlastnosti. Lyofilizovaná, tedy vymrazovaná káva je charakteristická drobnými krystalky. Rozpustná káva vyrobená takzvaným sprejováním má vzhled prášku nebo drobounkých kuliček. Nedosahuje tak vysokých kvalit jako vymrazovaná, protože se při její produkci používá horký vzduch, který mnohé citlivé složky kávy ničí.


Aby byly výsledná chuť a vlastnosti rozpustné kávy co nejlepší, používají se pro její výrobu jak zrna arabiky, tak robusty. V případě kávy Smetanovo-karamelová v poměru 80:20. Na trhu lze ovšem narazit i na kávu založenou z větší části na robustě, která je levnější. Má sice silnější a jaksi mohutnější chuť, na druhou stranu dokáže naprosto přebít přírodní a tolik žádoucí tóny původního kávového zrna.


Rozpustnou kávu připravíte velmi rychle a snadno. Stačí ji zalít horkou vodou. Ovšem pozor – nepoužívejte vodu vařící. Káva je také výborná pro přípravu ledových nápojů, které v horkých dnech výborně osvěží. Ne nadarmo poptávka po instantní kávě celosvětově roste. Od roku 2000 se prodej údajně zvýšil trojnásobně.

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: