Káva zrnková karamelová

Neohodnoceno
 

Zrnková káva s příchutí karamelu

Kdo by nemiloval karamel, že. Nyní dokonce ve spojení s milovanou kávou!

Stoprocentní arabika s karamelovým aroma je zdrojem dobré nálady, pohody a svěžesti. Silná chuť kávy s příchutí karamelu, to chcete zažít.

126 Kč
Kategorie KÁVA
Zvolte variantu
Kód produktu 2096/100 Množství: 100 g Skladem 126 Kč
   
 

  • Původ: Peru
  • Odrůda: Typica
  • Region:Puno
  • Nadm. výška: 1900m
  • Chuť: Karamel
  • Zpracování: Mokré

Složení zrnkové kávy - karamel

Arabica 100%, Aroma

Crema a chuť kávy

Karamel asi známe všichni. Chuť a vůně opečeného cukru je přitažlivá už stovky let. S kvalitní plantážní kávou tvoří vynikající chuťové duo. Najdeme v něm nejen plnost a přirozenou nasládlost peruánské arabiky, ale také typickou karamelovou stopu s mírnou hořkosladkostí.

Původ kávy

Kávu, kterou jsme použili pro výrobu této aromatizované lahody, vozíme z jihoamerického Peru. Osvědčená odrůda tamní arabiky – Typica, se může chlubit plným tělem a nízkou aciditou, což potřebám ochucování plně vyhovuje. Kávová zrnka nakupujeme od drobných farmářů, kteří se na úbočích vysokých And věnují svým plantážím společně s rodinami. Protože jsou jejich políčka složitě dostupná, nepoužívají žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani chemické postřiky. Z toho důvodu je peruánská vysokohorská káva řazena na roveň kávám organicky pěstovaným.

Plody kávovníků se sklízejí několikrát za rok a zpracovávají takzvaným promýváním neboli mokrou metodou. Jde o technologicky i finančně náročnější přístup k výrobě kávy, ale jeho výsledkem jsou kávová zrnka vysoké kvality s příjemnou ovocnou a květinovou vůní. Bobule kávovníků, které vypadají jako třešně, se nasypou do vody, protlačí skrz speciální plechy (odstraní dužinu) a ve vodě také fermentují. Když jsou kávová zrnka zbavena i posledních slupek, suší se buď v sušárnách, nebo na přímém slunci.

Aromatizaci kávy provádíme vždy před jejím pražením. A to zahajujeme až v okamžiku, kdy si naši kávu objedná zákazník. Jen tak můžeme zaručit nejvyšší čerstvost dodávané kávy. Pražič nejprve kávu popráší nosným olejem s přírodním aroma a pak ji delikátně upraží. Jeho umění si vyžaduje dlouhou praxi a zkušenosti. Pražení je pro kávu krokem naprosto zásadním, který ovlivňuje výslednou chuť i vůni produktu.

Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru

Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení.

Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.

  • Vsypte do kávovaru vždy jen tolik aromatizované kávy, kolik bezprostředně spotřebujete.
  • Po přípravě aromatizované kávy si svůj další šálek přichystejte z kávy bez aroma. Pročistíte tak přístroj od zbytků přírodních aromatických látek.

Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola