Popis
Thajské jídlo snadno a jednoduše díky této sadě a receptu na thajské zelené kari.
Ingredience:
Servírování (4-6 porcí) :
- 500 g kuřecího masa
- 1x lilek
- 1x cuketa
- 5 stroužků česneku
- 4x šalotka
- thajské zelené kari od Živiny
- 500 ml kokosového mléka
- rybí omáčka
- citronová tráva
- sůl
- chilli
- jasmínová rýže
Postup
- Začněte tím, že rýži důkladně opláchněte, scedíte a uvaříte v rýžovaru v poměru 1:1 – jeden hrnek rýže na jeden hrnek vody.
- Než se uvaří rýže, připravte si maso a zeleninu na kari.
- Kuřecí maso nakrájíte na větší kostky, aby se nepřevařilo. Zeleninu nakrájíte a opláchnete.
- Na rozpálené pánvi opečete maso, ke kterému následně přidáte nakrájenou zeleninu, šalotku a česnek.
- Po upečení masa a zeleniny dáte vše stranou a na pánev přidáte Kari pastu, trochu rybí omáčky, citronovou trávu, sůl, chilli a na závěr vše zalijete kokosovým mlékem.
- Nechte povařit pár minut a následně přidejte maso se zeleninou a ještě pár minut nechte povařit.
- Podávejte s uvařenou rýží.
Sada obsahuje:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář