Popis
Vlastnosti a výhody: Ovesné vločky vznikají lisováním ovesného zrna. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Konzumace ovesných vloček má vliv na správné fungování nervové soustavy, oběhového systému a ovlivňuje také zdraví kostí a zubů.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Vločky jsou ideálním základem zdravé a vyvážené snídaně, skvěle poslouží také jako příloha, přísada do polévky, dokonce i jako hlavní chod. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Můžete je však ochutit i bylinkami, olivovým olejem nebo sýrem, přidat je do sekané či karbanátků. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 566 kJ / 372 kcal |
Tuky: | 7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,3 g |
Sacharidy: | 59 g |
z toho cukry: | 1,1 g |
Bílkoviny: | 13 g |
Sůl: | 0,1 g |
- Složení: 100% BIO* ovesné vločky jemné
- *BIO - CZ-BIO-001 produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
- Země původu: Zemědělská produkce EU
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.