Nízkokalorické proteinové kaše Chcete jíst zdravě, hubnete do plavek, ale nechcete se vzdát sladkého a ovesných kaší? Co takhle dezerty plné cukru nahradit zdravějšími variantami - proteinovým...
Zdravé recepty
zdravé jablečné ovesné muffiny a proteinem V dnešní době, kdy je zdravé stravování a hubnutí na vzestupu, je důležité zařazovat do jídelníčku pokrmy bohaté na bílkoviny a vlákninu. Ovesné vločky a ...
Recept: proteinové Ovesné lívance s lyo fíky a bez cukru! Ovesné lívance jsou skvělou volbou na snídani nebo svačinu. Jsou plné vlákniny, bílkovin a zdravých sacharidů, které vám dodají energii na ce...
Vánoce jsou obdobím radosti, pohody a dobrého jídla, ke kterému neodmyslitelně patří vánoční cukroví. Přemýšlíte, zda letos sáhnout po tradičních receptech, nebo vyzkoušet zdravější alternativy? Oboj...
Proteinové vafle s banánem a vanilkou Suroviny na 2 porce (4 vafle): 100 g zralého banánu 30 g vanilkového proteinu 30 g ovesných vloček 1 vejce 1/2 ČL kypřícího prášku 20 ml nízkotučného m...
1. Mug Cake s Vlašskými Ořechy Ingredience: 50 g ovesných vloček 15 g vlašských ořechů 1 vejce 30 g proteinu Krém: 20 g proteinu + 30 ml vody Postup: Rozemelte ovesné vločk...
V dnešním článku vám představíme tři zdravé recepty na dezerty s mákem. 1. Mákovo-proteinový pudink Ingredience: 200 ml mandlového mléka 25 g chia semínek 10 g modrého máku (GRIZLY má...
Zdravé Pečení: Jak omezit cukr a připravit chutné proteinové dezerty Proč je dobré omezit cukr ve stravě? Nadměrná konzumace cukru je spojována s různými zdravotními problémy, od nadváhy po zvýšené ...
proteinové ovesné tyčinky s pekany Scitec - med a skořice Tuto limitku voňavého proteinu od Scitec si zamilujete. Ovesné vločky ve spojení s datlemi a pekany a právě proteinem s příchutí skořice a...
V dnešním článku se podíváme na tři recepty, ve kterých hrají hlavní roli tortilly. Tortily, které doporučujeme - https://www.fenixfitness.cz/veganske-proteinove-wrapy-6--40-g/ 1. Grilované kuře...
zdravé rolády plné bílkovin Roláda.. Oblíbený dezert mnoha lidí. Mnohdy však obsahuje spousty cukru a tuků. Proto vám dnes představíme tři jednoduché recepty na zdravé rolády, které navíc obsahují bí...
Zdravé muffiny plné bílkovin: Tři recepty, které zvládne každý Pokud jste milovníci zdravého životního stylu, určitě si rádi dopřejete výživné svačiny, které vám dodají energii a podpoří růst svalové...
Recept na zdravý chia pudink s lesním ovocem a granolou Ingredience (pro 2 porce): 3 lžíce chia semínek (30 g) 200 ml mandlového nebo kokosového mléka 100 g řeckého jogurtu (lze použít s přích...
Kimchi v hlavní roli V závěru článku vám také prozradíme, co to kimchi je a jaké jsou jeho výhody. V tomto článku vám představíme tři recepty s kimchi, které můžete vyzkoušet. Každý recept je chutný...
zdravé musli tyčinky s lyofylizovaným ovocem - recept Ingredience: 1 hrnek ovesných vloček 1/2 hrnku kokosu 1/4hrnku mandlí 200g datlí hořká čokoláda na polevu lyo ovoce Postup: ...
Co to poke bowl je?
Poke bowl je tradiční havajský pokrm servírovaný v misce.
Základní ingrediencí je obvykle rýže a syrová či marinovaná ryba nebo rychle upravené krevety nebo kuřecí maso. K tomu přidáme čerstvou zeleninu a exotické ovoce jako je například mango nebo ananas, dochutíme a máme hotovo. Rýže se běžně servíruje teplá, ostatní suroviny však bývají studené.
RECEPT na poke bowl s krevetami
Do připravené misky dáme uvařenou rýži, běžně se používá rýže na sushi, může být i rýže jasmínová.
Rýži servírujeme teplou (ne horkou) ….
Hlavní surovinou poke bowl jsou v tomto receptu krevety. Krevety doporučujeme alespoň hodinu nechat marinovat v sójové v lednici. Následně zprudka osmahneme na malém množství oleje na pánvi, zakápneme citronem, a pokud máte rádi slanější chuť, dosolte. Sójová omáčka je však slaná, proto raději nejprve ochutnejte.
Do poke bowl dále patří čerstvá zelenina a ovoce ….. přidat můžete na slabé plátky nakrájenou mrkev, ředkvičky, salátovou okurku, červené zelí atd. Důležitou složkou bývá avokádo nakrájené na tenké plátky, které dodávají jídlu krémovost. Z ovoce se hodí mango, ananas nebo kousky dužiny z čerstvého kokosu.
V tomto receptu jsme využili červené zelí, jarní cibulku, okurku, nakládaný zázvor a avokádo.
A na závěr dochuťte mořskou solí, sezamem, čerstvou šťávou z citronu, teriyaki omáčkou, koriandrem či petrželkou.
Kalorie na běžnou porci : 440 kcal
- Bílkoviny: 31 g
- Sacharidy: 50 g
- Tuky: 14 g
Ingredience na porci
Jak si připravit domácí pesto Úvod - domácí pesto Pesto, tradiční italská omáčka, si našlo cestu do kuchyní po celém světě díky své všestrannosti a bohaté, čerstvé chuti. Ať už jste začátečník nebo ...
Sladké má rád každý, proto vám v tomto článku představíme 6 různých receptů na sladké (ale také zdravé) dezerty, kde hraje hlavní roli protein od GymBeam. Inspirovali jsme se 6 různými příchutěmi a dle toho vytvořili 6 různých receptů.
Protein: https://www.fenixfitness.cz/true-whey-gymbeam-1-000-g/
Ingredience
- 50 g vloček
- 30 g proteinového prášku s příchutí karamelu
- 10 g vlašských ořechů
- 100 g řeckého jogurtu
- 10 g chia semínek
Postup
Stačí si smíchat veškeré ingredience, dát do sklenice a alespoň na pár hodin do lednice.
Díky proteinu s příchutí karamelu budete mít karamelové overnight oats hned po ruce, plné bílkovin a chutí. Skvělé jako svačina nebo snídaně na další den.
Ingredience
- 30 g proteinového prášku s příchutí bílé čokolády a malin
- 50 g ovesných vloček
- 100 g malin
- 1 vejce
- 100 g jogurtu s obsahem tuku do 4%
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu (cca 40 g)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50 ml mléka (může být kravské nebo rostlinné)
Postup
-
Příprava těsta:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pekáč vyložený pečicím papírem.
- V míse smíchejte ovesné vločky, proteinový prášek a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, med, vanilkový extrakt a mléko. Vše důkladně promíchejte.
- Opatrně vmíchejte polovinu malin do těsta.
-
Pečení:
- Nalijte těsto do připraveného pekáče a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nebude propečené.
- Nechte těsto vychladnout.
-
Příprava krému:
- V míse smíchejte jogurt s 1 lžící medu nebo javorového sirupu a důkladně promíchejte.
- Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlé těsto.
-
Dekorace:
- Na vrch krému rozložte zbytek malin.
- Pokud chcete, můžete posypat řezy ještě trochou ovesných vloček nebo nastrouhanou bílou čokoládou.
Ingredience
- 30 g vanilkového proteinového prášku
- 30 g ovesné mouky (můžete si rozmixovat ovesné vločky na jemno)
- 1 vejce
- 100 g nízkotučného jogurtu (do 4% tuku)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu (cca 20 g)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce mléka (může být kravské nebo rostlinné)
Postup
-
Příprava těsta:
- V misce smíchejte vanilkový proteinový prášek, ovesnou mouku a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, nízkotučný jogurt, vanilkový extrakt, med a mléko. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Pečení:
- Nalijte těsto do hrníčku (ideálně většího, aby při pečení těsto nepřeteklo).
- Hrníček dejte do mikrovlnné trouby a peč na střední výkon (cca 700W) po dobu 1,5 - 2 minut. Sledujte pečení, aby se těsto nepřepeklo.
-
Servírování:
- Mug cake můžete servírovat přímo v hrníčku nebo ho vyklopit na talíř.
- Můžete ozdobit lžící jogurtu, čerstvým ovocem (např. jahody nebo maliny) nebo trochou nastrouhané hořké čokolády.
Ingredience
- 40 g proteinového prášku s příchutí cookies and cream
- 100 g ovesné mouky (můžete si rozmixovat ovesné vločky na jemno)
- 1 vejce
- 50 g javorového sirupu nebo medu
- 50 g kokosového oleje (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 50 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa), nasekané na malé kousky nebo čokoládové chipsy
Postup
-
Příprava těsta:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- V míse smíchejte ovesnou mouku, proteinový prášek a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, javorový sirup nebo med, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte.
- Jemně vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu nebo čokoládové chipsy.
-
Tvarování sušenek:
- Pomocí lžíce tvořte na plechu malé kuličky z těsta a jemně je stlačte, aby vytvořily sušenky.
- Nechte mezi sušenkami dostatek prostoru, aby se při pečení neroztekly do sebe.
-
Pečení:
- Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.
- Vyjměte plech z trouby a nechte sušenky vychladnout na plechu, aby ztuhly.
Ingredience
- 1 avokádo
- 30 g čokoládového proteinového prášku
- 2 lžíce kakaa (neslazeného)
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu (cca 30 g)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- špetka soli
Postup
-
Příprava:
- Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vyndejte dužinu. Vložte ji do mixéru.
- Přidejte čokoládový proteinový prášek, kakao, javorový sirup nebo med, vanilkový extrakt, mandlové mléko a špetku soli.
-
Mixování:
- Všechny ingredience mixujte dohladka. Může to trvat několik minut, aby se dosáhlo krémové konzistence bez hrudek.
- Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochu mandlového mléka, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
-
Servírování:
- Hotovou čokoládovou pěnu rozdělte do skleniček nebo misek.
- Dejte pěnu na minimálně 1 hodinu do lednice, aby ztuhla a vychladla
Ingredience
- 1 zralý banán (zmražený)
- 100 g řeckého jogurtu (do 4 % tuku)
- 10 g arašídového másla
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelné)
- 1 lžička chia semínek
- 30 g čokoládového proteinového prášku
- 100 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
Toppings (volitelné):
- Plátky banánu
- Plátky jahod
- Nasekané ořechy
- Granola
- Kokosové vločky
- Kakaové nibsy
Postup
-
Příprava smoothie:
- Vložte zmražený banán, řecký jogurt, arašídové máslo, med nebo javorový sirup, chia semínka, čokoládový proteinový prášek a mandlové mléko do mixéru.
- Mixujte, dokud nevznikne hladká a krémová konzistence. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochu mandlového mléka.
-
Servírování:
- Přelijte smoothie do misky.
-
Dekorace:
- Ozdobte smoothie bowl dle libosti plátky banánu, jahod, nasekanými ořechy, granolou, kokosovými vločkami a kakaovými nibsy.
Zdravé dezerty s pistáciemi: Mug Cake, Ovesná kaše a Jogurtový dezert do sklenice
Pistácie jsou nejen lahodné, ale také výživné, a proto jsou skvělou ingrediencí pro zdravé dezerty. V tomto článku vám představíme tři jednoduché a zdravé dezerty, které můžete snadno připravit doma. Každý z těchto dezertů je obohacený pistáciemi, což nejen zvýší jejich chuť, ale také přidá významné zdravotní benefity.
Proč přidat protein?
Přidání proteinu do dezertů je skvělý způsob, jak zvýšit jejich nutriční hodnotu. Protein je základní složkou potřebnou pro růst a opravu tkání, podporuje svalovou hmotu a pomáhá udržet pocit sytosti delší dobu. To je zvláště užitečné, pokud se snažíte udržet nebo snížit váhu, protože protein může pomoci omezit chuť na sladké a přejídání.
Přínosy pistácií pro zdraví
Pistácie jsou bohatým zdrojem živin, které poskytují různé zdravotní benefity:
-
Bohaté na antioxidanty: Pistácie obsahují vysoké množství antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům v těle a snižují riziko chronických onemocnění.
-
Podpora zdravého srdce: Díky obsahu mononenasycených a polynenasycených tuků mohou pistácie přispět ke snížení hladiny špatného cholesterolu (LDL) a podpořit zdraví srdce.
-
Dobré pro trávení: Pistácie jsou bohaté na vlákninu, která podporuje zdravé trávení a může přispět k prevenci zácpy.
-
Regulace hmotnosti: Přestože jsou pistácie kaloricky bohaté, mohou přispět k regulaci hmotnosti díky jejich schopnosti zvýšit pocit sytosti a regulovat hladinu cukru v krvi.
recepty
ovesné vločky v hlavní roli
Opět přidáváme pár receptů, kde budou hrát ovesné vločky hlavní roli.
- Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem komplexních sacharidů, obsahují také vlákninu, která přispívá nejen trávení, ale také pocitu nasycení.
Raffaello kaše
Postup je opravdu jednoduchý.
Stačí si zalít ovesné vločky (nejlépe Mixit, které jsou krémové) horkou vodou, přidat protein s příchutí bílé čokolády a kokosu, který nejenže dodá kaši bílkoviny, ale také kaši osladí. Následně pouze posypete kokosovými chipsy nebo strouhaným kokosem pro přidání zdravých tuků a na závěr přidáte lžičku arašídového másla s příchutí kokosu.
Vše potřebné můžete jednoduše objednat zde: Produkty na Rafaello
čokoládový mugcake
Na tento recept se budou více hodit ovesné vločky od Grizlyho. Opět je recept jednoduchý a máte ho hotový během pár minut.
Vločky smíchejte s vodou, proteinem dle vašeho výběru, ale skvěle se hodí čokoládový, kakao, rozmačkaný banán a vejce. Vše dejte do misky na pár minut do mikrovlnné trouby. Pro lepší chuť můžete přidat také čokoládové pecky. Dozdobit stačí mandlemi nebo jinými oříšky.
ovesné lívance
Zde se opět setkáváme s tím, že je na tento recept lepší využít Grizlyho ovesné vločky.
Vločky smíchejte s vajíčkem, rozmačkaným banánem a proteinem a na nepřilnavé pánvi opékejte. Následně stačí dozdobit jogurtem a lyofilizovaným ovocem.
Tip na zdravé, sladké pohoštění nebo zobání k filmu.
Proteinové kuličky
4 ingredience, nepečené, 10 minut přípravy, plné bílkovin 💪
Ingredience:
100 g ovesných vloček
50 g proteinu ( doporučuji příchuť mléčné rýže nebo čokolády s arašídovým máslem od BioTechu )
10 g arašídového másla
15 g kakaa
Postup:
Vločky smíchejte s 30 g proteinu, 10 g arašídového másla a vodou tak, aby vzniklo hodně hutné a lepkavé těsto. Doporučuji si před tvarováním kuliček vždy namočit ruce.
Kuličky vytvarujte, obalte v kakau a jako polevu si rozmixujte zbývající protein s vodou, aby vznikla hustější poleva / omáčka.
Kalorie na celou porci;
➡️ 703 kcal ( 81 S, 65 B, 17 T )
Protein: Základní stavební kámen pro vaše fitness ...
Ovesné Vločky: Základ Zdravého Stravování a Fitness Úvod: Co to jsou ovesné vločky Ovesné vločky jsou jedním z nejpopulárnějších a nejvšestrannějších potravin v oblasti zdravého stravování a fitness...
Fit štrůdl
Štrůdl nemusí vždy znamenat spoustu cukru, tuku a kalorií. Představujeme vám jednoduchý recept na zdravý štrůdl s velkým obsahem bílkovin a bez přidaného cukru.
Prim hraje protein s příchutí Apple pie od BioTechu - https://www.fenixfitness.cz/proteiny/strana-2/
Ingredience:
➡️ Ovesná mouka
➡️ Cottage
➡️ Vejce
➡️ Jedlá soda
➡️ Jablko
➡️ Vlašské ořechy
➡️ Protein Apple pie
➡️ Skořice
Postup:
- Nejprve smíchejte mouku s cottagem sýrem, vejci, trochou jedlé sody a proteinem tak, aby de vytvořilo těsto. V případě potřeby lze vmíchat také trochu vody.
- Jablka nastrouhejte, přidejte skořici, ořechy a dosladit můžete opět proteinem.
- Těsto rozválejte, naplňte jablkovou směsí a zabalte. Pečte 15-20 minut na 160 - 180 stupňů.
Zde vidíte, že štrůdl a další oblíbené dezerty nemusí být vždy nezdravé a plné cukru.
Co přidat do dezertů místo cukru?
Rozhodně na prvním místě doporučujeme protiny - Proteiny .
Dále můžete dezerty a třeba také krémy dosladit bezkalorickými flavdrops či dalšími dochucovadly, které nemají kalorie, stačí malé množství a skvěle dezert dosladí a navíc mu dodají chuť dle vašeho výběru - Bezkalorická sladidla.
Dýňový dezert
Dezert nemusí vždy znamenat desítky gramů cukru, tuku a stovky kalorií.
Přidáváme vám jednoduchý recept na dýňový dezert. Jedna čtvrtina celého dezertu má pouze 123 kalorií!
Ingredience
Přikládáme také seznam ingrediencí na celý dezert.
- 200 g pečené dýně
- 1 jablko
- vejce
- 40 g proteinu - Proteiny
- 40 g rýžové kaše - Rýžová kaše
- skořice
Postup
- Nejprve si dejte vařit nebo péci dýni.
- Po upečení rozmixujte dýni společně s jablkem (lze nahradit také banánem), rýžovou kaší, vajíčkem a proteinem.
- Následně do těsta vmíchejte také skořici.
- Vše dejte společně péct na 15 až 20 minut do trouby nebo do horkovzdušné fritézy.
Podávat můžete například s ovocem, oříšky, řeckým jogurtem a dozdobit můžete také granolou z naší nabídky.
Že zdravý životní styl a zdravé stravování se vylučuje s výtečnou snídaní v podobě lívanců? A to jste slyšeli kde? Není tomu tak. A právě v tomto článku bychom vás rádi přesvědčili, že také při dodržování zdravého jídelníčku si můžete pochutnat na božských lívancích, které se skládají pouze z kvalitních surovin a zapadnou do každého zdravého jídelníčku.
A jak si tyto skvěle vypadající lívance připravit?
Určitě si nezapomeňte objednat krémové vločky Ovesné vločky a dále také protein
S příchutí proteinu můžete volit dle svých chuťových preferencí. Doporučujeme například mléčnou rýži od Biotechu nebo cookies & cream taktéž od Biotechu.
Kromě vloček a proteinu budete potřebovat jedno vejce a jeden banán. Na dochucení můžete využít bezkalorickou omáčku Biotech v příchuti javorový sirup - https://www.fenixfitness.cz/biotechusa-zero-syrup-320-ml/
Ingredience:
- 50 g vloček
- 25 g proteinu
- 100 g banánu
- 1 vejce
Na dozdobení
- jogurt
- ovoce
Postup:
Pokud čekáte zapeklitý postup, jste na špatné adrese. Tyto lívance zvládne každý, kdo umí s mixérem a pánvičkou. A to předpokládáme, že umíte. (Pokud ne, doporučujeme se naučit, ať nepřicházíte o tyto chuťově výtečné dobroty).
Banán, vločky, protein a vajíčko rozmixujeme v mixéru nebo tyčovým mixérem s trochou vody. Vodu přilévejte postupně, dokud vám nevznikne hustější hmota. Na pánvi, která by měla být nepřilnavá, opékejte lívance. Použít můžete olej ve spreji.
Dozdobit lívance můžete dle svého. Ať už bezkalorickými sladidly a omáčkami, tak oříškovými másly - ale pozor, na těch vzniká závislost. Skvěle se hodí také čerstvé nebo lyo ovoce.
Protein nejen jako shake
Protein můžete využít před tréninkem, po tréninku nebo kdykoli během dne pro doplnění bílkovin. Jednoduše a rychle získáte velký obsah bílkovin pro vaše tělo, stačí umíchat proteinový prášek s vodou. Skvěle se hodí také na cesty nebo pokud nestíháte.
Jak dále lze protein využít v kuchyni? Přidáváme pár receptů!
Ingredience
- 6 ks rýžových chlebíčků
- 100 g jogurtu
- 30 g proteinu
- instantní káva
- kakao
- skořice
Postup
- Nejprve si připravte instantní kávu do hlubokého hrnce.
- Mezitím, než se káva rozpustí, si smíchejte jogurt s proteinovým práškem.
- Poté stačí pouze namáčet rýžové chlebíčky a prokládat krémem z jogurtu a proteinu.
- Dozdobit můžete kakaem a skořicí.
Ingredience
- cuketa
- 50 g ovesných vloček
- vajíčko
- 50 g banánu
- kakao
- 30 g proteinu
- vlašské ořechy
Postup
- Nejprve si nastrouhejte cuketu.
- V hrnci si ve vodě nechte povařit ovesné vločky s nastrouhanou cuketou (cuketa kaši zvláční a dodá ji také na objemu).
- Jakmile se vločky s cuketou začnou vařit, přimíchejte kakao a jedno vejce.
- Na závěr vmíchejte protein.
- Dozdobte banánem a vlašskými ořechy.
Ingredience
- 1 mrkev
- 50 g ovesných vloček
- 30 g proteinu
- skořice
- kakao
- mandle
- vejce
Postup
- Nejprve si nastrouhejte mrkev, kterou následně smíchejte s ovesnými vločkami, vodou, vajíčkem a proteinem.
- Těsto dejte do dvou hrnků na 3 až 4 minut do mikrovlnné trouby - lze připravit také v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
- Po "upečení" rozřízněte a připravte si polevu s kakaa a trochy vody (přidat můžete také sladidlo - flavdrops pro sladší chuť).
- Dozdobte mandlemi.
Tipy na produkty
Proteiny: https://www.fenixfitness.cz/proteiny/
Lyofilizované ovoce na dozdobení: https://www.fenixfitness.cz/lyofilizovane-ovoce/
Bezkalorická sladidla: https://www.fenixfitness.cz/bezkaloricka-sladidla/
Ořechová másla na dozdobení: https://www.fenixfitness.cz/orechova-masla/
ovesná kaše s proteinem
Asi není žádnou novinkou, že do své ovesné kaše můžete přidat také protein. A nejspíše vás ani neohromíme receptem, který je tak jednoduchý, že ho snad ani zmiňovat nebudeme. Ale přeci jen v krátkosti pro ty, kteří tápou, jak zakomponovat protein do ovesné kaše, stačí pouze odměrku proteinu vmíchat do ovesných vloček, ať už při vaření v hrnci nebo v misce před ohřetím v mikrovlnné troubě.
Toto je nejspíše způsob připravy kaše, kterou znáte. My vám však nyní prozradíme, jak si ovesnou kaši s proteinem vylepšit!
V tomto článku se dozvíte několik tipů, jak si zlepšit ovesnou kaši s proteinem.
Tipy na přípravu
1. Přidejte do vloček sůl
Ať to zní jakkoli, zkuste do vloček přidat špetku soli. Sůl zvýrazňuje chuť a uvidíte, že zlepší vaši tradiční ovesnou.
2. Smíchejte protein s vodou v malé misce
Osolené vločky dejte do mikrovlnné trouby nebo je připratve v hrnci s vodou. Mezitím si v malé misce připravte protein (odměrku) s vodou v takovém poměru, aby vám vznikla řidší poleva. Touto polevou následně vločky polijte.
Kombinace slaných vloček se sladkou polevou vás dostane.
3. Zalijte vločky kefírem
Zkuste do vloček také přidat kefír.
Nejen, že podpoříte svůj střevní mikrobiom, ale také skvěle dochutíte vločky.
4. Nechte vločky přes noc v lednici
Dalším tipem je nechání vloček v lednici.
Tento tip využijete především v létě, kdy nemáte chuť na teplou snídani nebo svačinu. Doporučujeme nechat v lednici vločky také s polevou z proteinu, kdy vločky nasáknou sladkou chuť.
5. Přidejte vajíčko
Pokud chcete mít kaši více krémovou, zkuste přidat do kaše vajíčko.
Jak na to? Stačí nechat vločky povařit v malém hrnci a následně přidat vajíčko. Nezapomeňte stále míchat, ať se vajíčko rozmíchá mezi vločky. Díky vejci nejen, že získáte krémovější chuť, ale také dodáte kaši více bílkovin a trochu zdravých tuků.
čím mohu dále kaši zlepšit?
Na e-shopu nabízíme spoustu produktů, které vylepší vaši kaši.
Ale pozor! To, že je arašídové máslo považované za zdravé, neznamená, že nemá kalorie. To samé platí o čokoládách bez cukru, oříškách a dalších oblíbených potravinách, které můžeme považovat za zdravé, můžeme je zařadit do jídelníčku, ale musíme počítat s tím, že obsahují kalorie (a ne málo), a proto mít pod kontrolou jejich příjem.
Do kaše můžete přidat nejen protein pro dodání bílkovin, ale také například zmiňované arašídové máslo, které kaši dodá zdravé tuky. Zabrousit můžete také mezi ochucená arašídová či mandlová másla.
Dalším tipem je přidání lyo ovoce. Za málo kalorií hodně muziky! Kromě lyo ovoce můžete kaši posypat granolou a dodat kaši křupavý element.
Stránka 1 z 1 - 29 položek celkem