Sladké má rád každý, proto vám v tomto článku představíme 6 různých receptů na sladké (ale také zdravé) dezerty, kde hraje hlavní roli protein od GymBeam. Inspirovali jsme se 6 různými příchutěmi a dle toho vytvořili 6 různých receptů.
Protein: https://www.fenixfitness.cz/true-whey-gymbeam-1-000-g/
Ingredience
- 50 g vloček
- 30 g proteinového prášku s příchutí karamelu
- 10 g vlašských ořechů
- 100 g řeckého jogurtu
- 10 g chia semínek
Postup
Stačí si smíchat veškeré ingredience, dát do sklenice a alespoň na pár hodin do lednice.
Díky proteinu s příchutí karamelu budete mít karamelové overnight oats hned po ruce, plné bílkovin a chutí. Skvělé jako svačina nebo snídaně na další den.
Ingredience
- 30 g proteinového prášku s příchutí bílé čokolády a malin
- 50 g ovesných vloček
- 100 g malin
- 1 vejce
- 100 g jogurtu s obsahem tuku do 4%
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu (cca 40 g)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50 ml mléka (může být kravské nebo rostlinné)
Postup
-
Příprava těsta:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pekáč vyložený pečicím papírem.
- V míse smíchejte ovesné vločky, proteinový prášek a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, med, vanilkový extrakt a mléko. Vše důkladně promíchejte.
- Opatrně vmíchejte polovinu malin do těsta.
-
Pečení:
- Nalijte těsto do připraveného pekáče a rovnoměrně rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nebude propečené.
- Nechte těsto vychladnout.
-
Příprava krému:
- V míse smíchejte jogurt s 1 lžící medu nebo javorového sirupu a důkladně promíchejte.
- Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlé těsto.
-
Dekorace:
- Na vrch krému rozložte zbytek malin.
- Pokud chcete, můžete posypat řezy ještě trochou ovesných vloček nebo nastrouhanou bílou čokoládou.
Ingredience
- 30 g vanilkového proteinového prášku
- 30 g ovesné mouky (můžete si rozmixovat ovesné vločky na jemno)
- 1 vejce
- 100 g nízkotučného jogurtu (do 4% tuku)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu (cca 20 g)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce mléka (může být kravské nebo rostlinné)
Postup
-
Příprava těsta:
- V misce smíchejte vanilkový proteinový prášek, ovesnou mouku a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, nízkotučný jogurt, vanilkový extrakt, med a mléko. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Pečení:
- Nalijte těsto do hrníčku (ideálně většího, aby při pečení těsto nepřeteklo).
- Hrníček dejte do mikrovlnné trouby a peč na střední výkon (cca 700W) po dobu 1,5 - 2 minut. Sledujte pečení, aby se těsto nepřepeklo.
-
Servírování:
- Mug cake můžete servírovat přímo v hrníčku nebo ho vyklopit na talíř.
- Můžete ozdobit lžící jogurtu, čerstvým ovocem (např. jahody nebo maliny) nebo trochou nastrouhané hořké čokolády.
Ingredience
- 40 g proteinového prášku s příchutí cookies and cream
- 100 g ovesné mouky (můžete si rozmixovat ovesné vločky na jemno)
- 1 vejce
- 50 g javorového sirupu nebo medu
- 50 g kokosového oleje (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 50 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa), nasekané na malé kousky nebo čokoládové chipsy
Postup
-
Příprava těsta:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- V míse smíchejte ovesnou mouku, proteinový prášek a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, javorový sirup nebo med, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte.
- Jemně vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu nebo čokoládové chipsy.
-
Tvarování sušenek:
- Pomocí lžíce tvořte na plechu malé kuličky z těsta a jemně je stlačte, aby vytvořily sušenky.
- Nechte mezi sušenkami dostatek prostoru, aby se při pečení neroztekly do sebe.
-
Pečení:
- Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.
- Vyjměte plech z trouby a nechte sušenky vychladnout na plechu, aby ztuhly.
Ingredience
- 1 avokádo
- 30 g čokoládového proteinového prášku
- 2 lžíce kakaa (neslazeného)
- 2 lžíce javorového sirupu nebo medu (cca 30 g)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- špetka soli
Postup
-
Příprava:
- Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vyndejte dužinu. Vložte ji do mixéru.
- Přidejte čokoládový proteinový prášek, kakao, javorový sirup nebo med, vanilkový extrakt, mandlové mléko a špetku soli.
-
Mixování:
- Všechny ingredience mixujte dohladka. Může to trvat několik minut, aby se dosáhlo krémové konzistence bez hrudek.
- Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochu mandlového mléka, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
-
Servírování:
- Hotovou čokoládovou pěnu rozdělte do skleniček nebo misek.
- Dejte pěnu na minimálně 1 hodinu do lednice, aby ztuhla a vychladla
Ingredience
- 1 zralý banán (zmražený)
- 100 g řeckého jogurtu (do 4 % tuku)
- 10 g arašídového másla
- 1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelné)
- 1 lžička chia semínek
- 30 g čokoládového proteinového prášku
- 100 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
Toppings (volitelné):
- Plátky banánu
- Plátky jahod
- Nasekané ořechy
- Granola
- Kokosové vločky
- Kakaové nibsy
Postup
-
Příprava smoothie:
- Vložte zmražený banán, řecký jogurt, arašídové máslo, med nebo javorový sirup, chia semínka, čokoládový proteinový prášek a mandlové mléko do mixéru.
- Mixujte, dokud nevznikne hladká a krémová konzistence. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochu mandlového mléka.
-
Servírování:
- Přelijte smoothie do misky.
-
Dekorace:
- Ozdobte smoothie bowl dle libosti plátky banánu, jahod, nasekanými ořechy, granolou, kokosovými vločkami a kakaovými nibsy.