6 receptů podle 6 příchutí

Sladké má rád každý, proto vám v tomto článku představíme 6 různých receptů na sladké (ale také zdravé) dezerty, kde hraje hlavní roli protein od GymBeam. Inspirovali jsme se 6 různými příchutěmi a dle toho vytvořili 6 různých receptů. 

Protein: https://www.fenixfitness.cz/true-whey-gymbeam-1-000-g/

overnight oats

Ingredience
  • 50 g vloček
  • 30 g proteinového prášku s příchutí karamelu
  • 10 g vlašských ořechů
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 10 g chia semínek
Postup

Stačí si smíchat veškeré ingredience, dát do sklenice a alespoň na pár hodin do lednice. 

Díky proteinu s příchutí karamelu budete mít karamelové overnight oats hned po ruce, plné bílkovin a chutí. Skvělé jako svačina nebo snídaně na další den. 

3_7Ingredience

  • 30 g proteinového prášku s příchutí bílé čokolády a malin
  • 50 g ovesných vloček
  • 100 g malin
  • 1 vejce
  • 100 g jogurtu s obsahem tuku do 4%
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu (cca 40 g)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 ml mléka (může být kravské nebo rostlinné)
Postup

  • Příprava těsta:

    1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pekáč vyložený pečicím papírem.
    2. V míse smíchejte ovesné vločky, proteinový prášek a prášek do pečiva.
    3. Přidejte vejce, med, vanilkový extrakt a mléko. Vše důkladně promíchejte.
    4. Opatrně vmíchejte polovinu malin do těsta.
  • Pečení:

    1. Nalijte těsto do připraveného pekáče a rovnoměrně rozetřete.
    2. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nebude propečené.
    3. Nechte těsto vychladnout.
  • Příprava krému:

    1. V míse smíchejte jogurt s 1 lžící medu nebo javorového sirupu a důkladně promíchejte.
    2. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlé těsto.
  • Dekorace:

    1. Na vrch krému rozložte zbytek malin.
    2. Pokud chcete, můžete posypat řezy ještě trochou ovesných vloček nebo nastrouhanou bílou čokoládou.

       

zdravé pečení

Ingredience

  • 30 g vanilkového proteinového prášku
  • 30 g ovesné mouky (můžete si rozmixovat ovesné vločky na jemno)
  • 1 vejce
  • 100 g nízkotučného jogurtu (do 4% tuku)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu (cca 20 g)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce mléka (může být kravské nebo rostlinné)
Postup

  • Příprava těsta:

    1. V misce smíchejte vanilkový proteinový prášek, ovesnou mouku a prášek do pečiva.
    2. Přidejte vejce, nízkotučný jogurt, vanilkový extrakt, med a mléko. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Pečení:

    1. Nalijte těsto do hrníčku (ideálně většího, aby při pečení těsto nepřeteklo).
    2. Hrníček dejte do mikrovlnné trouby a peč na střední výkon (cca 700W) po dobu 1,5 - 2 minut. Sledujte pečení, aby se těsto nepřepeklo.
  • Servírování:

    1. Mug cake můžete servírovat přímo v hrníčku nebo ho vyklopit na talíř.
    2. Můžete ozdobit lžící jogurtu, čerstvým ovocem (např. jahody nebo maliny) nebo trochou nastrouhané hořké čokolády.

zdravý dezert IIII

Ingredience

  • 40 g proteinového prášku s příchutí cookies and cream
  • 100 g ovesné mouky (můžete si rozmixovat ovesné vločky na jemno)
  • 1 vejce
  • 50 g javorového sirupu nebo medu
  • 50 g kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa), nasekané na malé kousky nebo čokoládové chipsy
Postup

  • Příprava těsta:

    1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
    2. V míse smíchejte ovesnou mouku, proteinový prášek a prášek do pečiva.
    3. Přidejte vejce, javorový sirup nebo med, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte.
    4. Jemně vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu nebo čokoládové chipsy.
  • Tvarování sušenek:

    1. Pomocí lžíce tvořte na plechu malé kuličky z těsta a jemně je stlačte, aby vytvořily sušenky.
    2. Nechte mezi sušenkami dostatek prostoru, aby se při pečení neroztekly do sebe.
  • Pečení:

    1. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.
    2. Vyjměte plech z trouby a nechte sušenky vychladnout na plechu, aby ztuhly.

6_1

Ingredience

  • 1 avokádo
  • 30 g čokoládového proteinového prášku
  • 2 lžíce kakaa (neslazeného)
  • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu (cca 30 g)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • špetka soli
Postup

  • Příprava:

    1. Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku a lžící vyndejte dužinu. Vložte ji do mixéru.
    2. Přidejte čokoládový proteinový prášek, kakao, javorový sirup nebo med, vanilkový extrakt, mandlové mléko a špetku soli.
  • Mixování:

    1. Všechny ingredience mixujte dohladka. Může to trvat několik minut, aby se dosáhlo krémové konzistence bez hrudek.
    2. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochu mandlového mléka, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  • Servírování:

    1. Hotovou čokoládovou pěnu rozdělte do skleniček nebo misek.
    2. Dejte pěnu na minimálně 1 hodinu do lednice, aby ztuhla a vychladla

7_1

Ingredience

  • 1 zralý banán (zmražený)
  • 100 g řeckého jogurtu (do 4 % tuku)
  • 10 g arašídového másla
  • 1 lžička medu nebo javorového sirupu (volitelné)
  • 1 lžička chia semínek
  • 30 g čokoládového proteinového prášku
  • 100 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)

Toppings (volitelné):

  • Plátky banánu
  • Plátky jahod
  • Nasekané ořechy
  • Granola
  • Kokosové vločky
  • Kakaové nibsy
Postup

  • Příprava smoothie:

    1. Vložte zmražený banán, řecký jogurt, arašídové máslo, med nebo javorový sirup, chia semínka, čokoládový proteinový prášek a mandlové mléko do mixéru.
    2. Mixujte, dokud nevznikne hladká a krémová konzistence. Pokud je směs příliš hustá, přidejte ještě trochu mandlového mléka.
  • Servírování:

    1. Přelijte smoothie do misky.
  • Dekorace:

    1. Ozdobte smoothie bowl dle libosti plátky banánu, jahod, nasekanými ořechy, granolou, kokosovými vločkami a kakaovými nibsy.