ZRNKOVÁ KÁVA OŘECHOVO-KRÉMOVÁ

Neohodnoceno
 

Šéfová vám leze na nervy? Manžel se vykecává s maminkou? Synátor donesl další kouli? Zavřete oči, nadechněte se a ochutnejte. Třeba právě smyslnou, ořechově krémovou arabiku. Jen pro vaše potěšení jsme přivezli plantážní kávu z Peru. Když jí náš pražič vtiskl senzační přírodní aroma, jakoby chtěl říct: Hoď se do pohody, bejby!

od 120 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 837/250 Množství: 250 g Momentálně nedostupné 230 Kč
Kód produktu 837/100 Množství: 100 g Momentálně nedostupné 120 Kč
 

Složení

Arabica 100%, Aroma přírodní

Crema a chuť kávy

Ochucením získala stoprocentní arabika jemné, ale velmi libé tóny smetanového krému a ořechů. Její přirozeně sladký základ, oblé a plné tělo s nízkou aciditou aroma krásně doplňuje. Crema je při správném mletí a extrakci lehká, ale kompaktní, elastická a jemná.

 

Země původu Peru
Region Puno
Chuť Smetana, Ořech
Odrůda Typica
Nadm. výška 1900m
Zpracování Mokré
 
 
Intenzita
    
 
Kyselost
    
 
Pražení
    
 
Zrno
    
 
Zpracovani
    
 
 

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
 

Původ kávy

Jihoamerická káva je svou kvalitou i zpracováním proslulá. Vysokohorská odrůda arabiky Typica patří k nejjakostnějším kávám světa, ačkoli výnos kávových plantáží není zdaleka vysoký. Není to ale vinou rolníků ani klimatu. Jde o charakteristiku odrůdy. Ve vysokých Andách se naopak těší příznivým půdním, světelným i vlhkostním podmínkám a také péče o malé plantáže je ze strany farmářů maximální. Protože mají na svá pole mnohdy velmi ztížený přístup, nepoužívají žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani postřiky. Káva z peruánských And je tak považována za ekologicky pěstovanou.

Sklizeň kávových třešní probíhá prakticky po celou dobu vegetace. Dozrávají totiž průběžně, během 9-14 měsíců. Když jsou dužnaté bobule dopraveny na zpracovatelskou farmu, nasypou se do vody a protlačí speciálními plechy, které je zbaví dužiny. Kávová zrnka pak farmáři nasypou do kvasných nádrží, kde až 36 hodin fermentují. Nakonec přichází na řadu sušení – buď v sušičkách, nebo na přímém slunci.

Aromatizaci provádí náš pražič. Jakmile si kávu objednáte, předáme ji pražírně. Pražič na ni aplikuje nosné oleje s vybraným přírodním aroma a kávu delikátně upraží. Pak je balena a okamžitě putuje k vám domů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: