Popis
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Ochucením získala stoprocentní arabika jemné, ale velmi libé tóny smetanového krému a ořechů. Její přirozeně sladký základ, oblé a plné tělo s nízkou aciditou aroma krásně doplňuje. Crema je při správném mletí a extrakci lehká, ale kompaktní, elastická a jemná.
Země původu | Peru |
Region | Puno |
Chuť | Smetana, Ořech |
Odrůda | Typica |
Nadm. výška | 1900m |
Zpracování | Mokré |
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Původ kávy
Jihoamerická káva je svou kvalitou i zpracováním proslulá. Vysokohorská odrůda arabiky Typica patří k nejjakostnějším kávám světa, ačkoli výnos kávových plantáží není zdaleka vysoký. Není to ale vinou rolníků ani klimatu. Jde o charakteristiku odrůdy. Ve vysokých Andách se naopak těší příznivým půdním, světelným i vlhkostním podmínkám a také péče o malé plantáže je ze strany farmářů maximální. Protože mají na svá pole mnohdy velmi ztížený přístup, nepoužívají žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani postřiky. Káva z peruánských And je tak považována za ekologicky pěstovanou.
Sklizeň kávových třešní probíhá prakticky po celou dobu vegetace. Dozrávají totiž průběžně, během 9-14 měsíců. Když jsou dužnaté bobule dopraveny na zpracovatelskou farmu, nasypou se do vody a protlačí speciálními plechy, které je zbaví dužiny. Kávová zrnka pak farmáři nasypou do kvasných nádrží, kde až 36 hodin fermentují. Nakonec přichází na řadu sušení – buď v sušičkách, nebo na přímém slunci.
Aromatizaci provádí náš pražič. Jakmile si kávu objednáte, předáme ji pražírně. Pražič na ni aplikuje nosné oleje s vybraným přírodním aroma a kávu delikátně upraží. Pak je balena a okamžitě putuje k vám domů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.