Popis
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Chuť a vůni vanilky asi není nutné popisovat. Oblíbené koření si s ničím jiným nespletete. Vanilkou aromatizovaná stoprocentní arabika působí velmi vyváženě, jemně a nasládle. Acidita je poměrně nízká. Při správném mletí a extrakci se můžete těšit na bohatou, jemnou pěnu.
Země původu | Peru |
Region | Puno |
Chuť | Vanilka |
Odrůda | Typica |
Nadm. výška | 1900m |
Zpracování | Mokré |
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Původ kávy
Káva, kterou používáme k aromatizování, pochází z peruánských And. Region Puno je tradičním producentem vysokohorské arabiky, která sklízí úspěchy na celém světě. Její odrůda Typica sice nevyniká vysokým výnosem, je ale ceněna pro skvostné chuťové vlastnosti. V Peru se pěstování kávy z 98 procent věnují malorolníci. Obhospodařují drobná políčka na úpatí hor s celými rodinami. Protože jsou jejich kávovníkové plantáže velmi složitě přístupné, nejsou hnojeny ani ošetřovány průmyslovými produkty. Z toho důvodu splňuje káva z Puno stejné nároky, jaké jsou kladeny na produkci organického zemědělství.
Plody kávovníků (Coffea arabica) se sklízejí téměř celoročně. Podle toho, jak průběžně dozrávají, vyrážejí za nimi do kopců česáči. Když se bobule dostanou na zpracovatelskou farmu, jsou nasypány do vody, protlačeny drticími plechy a zbaveny dužiny. Pak se až 36 hodin fermentují v kvasných nádobách. Výsledkem celého procesu jsou zelená či našedlá kávová zrnka, která farmáři suší buď na přímém slunci, nebo v sušárnách.
Aromatizace kávy je mimořádně delikátní proces, který si vyžaduje skutečného mistra pražiče. My ho máme, takže naše ochucená káva vyniká dlouhotrvajícím aroma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.