ZRNKOVÁ KÁVA VANILKOVO-OŘECHOVÁ

Neohodnoceno
 

Udělejte si z neoblíbené činnost milovaný rituál. Vyplňování excelovských tabulek, štupování hromady ponožek nebo dlouhá cesta autem už nemusí být vaší noční můrou. Když si k nim uvaříte vanilkovo-ořechovou dobrotu, nebudete chtít nikdy skončit. Vychutnávejte si čarovné tóny stoprocentní arabiky a bavte se!

236 Kč
Kategorie KÁVA
Zvolte variantu
Kód produktu 1499/250 Množství: 250 g Momentálně nedostupné 236 Kč
 

Složení

Arabica 100%, Aroma přírodní

Crema a chuť kávy

Vanilka, oříšky a káva – jak jinak, než skvostně, může chutnat takový nápoj. Jeho základ tvoří plantážní vysokohorská arabika zpracovaná promýváním. Proto v ní najdeme ovocné tóny a lehkou nasládlost. Crema je jemná, lehká a zároveň hustá a kompaktní.

 

Země původu Peru
Region Puno
Chuť Vanilka, Ořech
Odrůda Typica
Nadm. výška 1900m
Zpracování Mokré
 
 
Intenzita
    
 
Kyselost
    
 
Pražení
    
 
Zrno
    
 
Zpracovani
    
 
 

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

 

Původ kávy

Káva z Peru Puno se ve světě objevuje přes dvě stě let. Skvělé půdní a klimatické podmínky And jí dodávají žádané chuťové a aromatické vlastnosti, šikovné ruce zkušených zemědělců jsou zase zárukou vysoké kvality zpracování. Je pravdou, že až 98 procent farmářů v oblasti jsou malorolníci. To ale nic neubírá na jejich kvalitě.

Právě naopak. Káva je jejich jednou obživou. Na plantážích pracují s celými rodinami. Protože od nich kávu vykupují malí odběratelé, jako třeba my, nemusí jít s kvalitou ani cenou pod únosnou mez. To v případě velkých plantáží, které dodávají kávu nadnárodním koncernům, neplatí.

Káva se z kávovníků (Coffea arabica) sklízí průběžně po celou dobu vegetace. Tím se eliminuje počet nezralých zrnek ve sklizni. V Puna volí dražší a náročnější variantu zpracování kávových bobulí, takzvané promývání. Jeho výsledkem je ale káva s vysokou kvalitou a dlouhou trvanlivostí. Promývaní (fully-washed, wet-porcessed) začíná nasypáním kávových třešní do speciálních nádob s vodou. V nich jsou odděleny nekvalitní plody, dobré se strojově zbaví dužiny. Následuje fermentace v kvasných nádobách a sušení buď na slunci, nebo v sušárnách.

Ochucování kávy je na bedrech našeho zkušeného pražiče. Zrnka postříká nosným olejem s přírodním aroma a pak teprve upraží. Levnější postup (nejprve pražení, pak přidání aroma) nezaručí dlouhodobé uchování vůně a příchuti.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: