ZRNKOVÁ KÁVA VANILKOVÁ

Neohodnoceno
 

Tradiční a populární vanilková příchuť dodává plantážní kávě něžnou hebkost. Aromatické koření znají snad ve všech domácnostech, je součástí řady pokrmů, nápojů i parfémů. Není proto divu, že vanilkou aromatizujeme také kávu. Náš mistr pražič věnuje přípravě ochucené kávy maximální pozornost. A my můžeme nabízet nejvyšší kvalitu!

230 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 840/250 Množství: 250 g Skladem 230 Kč
   
 

Složení

Arabica 100%, Aroma přírodní

Crema a chuť kávy

Chuť a vůni vanilky asi není nutné popisovat. Oblíbené koření si s ničím jiným nespletete. Vanilkou aromatizovaná stoprocentní arabika působí velmi vyváženě, jemně a nasládle. Acidita je poměrně nízká. Při správném mletí a extrakci se můžete těšit na bohatou, jemnou pěnu.

 

Země původu Peru
Region Puno
Chuť Vanilka
Odrůda Typica
Nadm. výška 1900m
Zpracování Mokré
 
 
Intenzita
    
 
Kyselost
    
 
Pražení
    
 
Zrno
    
 
Zpracovani
    
 
 

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
 
 

Původ kávy

Káva, kterou používáme k aromatizování, pochází z peruánských And. Region Puno je tradičním producentem vysokohorské arabiky, která sklízí úspěchy na celém světě. Její odrůda Typica sice nevyniká vysokým výnosem, je ale ceněna pro skvostné chuťové vlastnosti. V Peru se pěstování kávy z 98 procent věnují malorolníci. Obhospodařují drobná políčka na úpatí hor s celými rodinami. Protože jsou jejich kávovníkové plantáže velmi složitě přístupné, nejsou hnojeny ani ošetřovány průmyslovými produkty. Z toho důvodu splňuje káva z Puno stejné nároky, jaké jsou kladeny na produkci organického zemědělství.

Plody kávovníků (Coffea arabica) se sklízejí téměř celoročně. Podle toho, jak průběžně dozrávají, vyrážejí za nimi do kopců česáči. Když se bobule dostanou na zpracovatelskou farmu, jsou nasypány do vody, protlačeny drticími plechy a zbaveny dužiny. Pak se až 36 hodin fermentují v kvasných nádobách. Výsledkem celého procesu jsou zelená či našedlá kávová zrnka, která farmáři suší buď na přímém slunci, nebo v sušárnách.

Aromatizace kávy je mimořádně delikátní proces, který si vyžaduje skutečného mistra pražiče. My ho máme, takže naše ochucená káva vyniká dlouhotrvajícím aroma.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: