Novinka Efekt lupa
 

KÁVA ROZPUSTNÁ ČOKOLÁDOVO-MANDLOVÁ 250g

Neohodnoceno
 

Název této kávy si dobře zapamatujte. Budete ho totiž často používat: Už jsi měl čokomandle? Kde je moje čokomandlička? Mohu vám nabídnout nejlepší čokoládovo-mandlovou kávu v kraji?

Dostupnost Skladem
225 Kč
   
Kód produktu 969
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
 

Složení

Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodní
 

Crema a chuť kávy

Chuť mandlové čokolády je důvěrně známa snad každému mlsounovi. Odteď si ji může dopřát i v tekuté podobě a ještě v kombinaci s osobitou mexickou kávou. Tamní arabika vyniká ovocnými tóny a delikátní nasládlostí. Rozpustnou kávu zalévejte horkou vodou. Získáte nápoj s bohatým aroma a jemnou cremou.

Čokoládovo-mandlová arabika patří k základnímu vybavení většiny kanclů, domácích pracoven i chatových osad. Kde se rozvoní, je rázem rušno jako v úle. Nevěříte? Zkuste to!

Země původu Mexiko
Chuť Čokoláda, Mandle
Nadm. výška 1350
Zpracování Vymrazování

 

Intenzita
    
Kyselost
    
Pražení
    
Zrno
    
Zpracovani
    
 

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

 

Původ kávy

Mexická káva se plným právem řadí mezi vyhledávané a mimořádně populární sorty. Kávovníky vyrůstající na rovníku produkují zrnka silná a přirozeně sladká. 

Tak jako i jinde v Mexiku, patří kávovníkové plantáže většinou drobným zemědělcům. Protože bývají jediným zdrojem obživy rozvětvených rodin, pečují o ně s maximální pozorností. Také sklizeň a zpracování bobulí probíhá za přísných podmínek.

Když je káva ochucena přírodním aroma a upražena, extrahuje se z ní kapalina, která je redukována na vysokou koncentraci. Pak přichází na řadu prudké zmrazení na -40 °C a sublimace. Ve speciálním přístroji je kávový koncentrát zbaven vody, a to za vzniku krystalků kávy. Lze je ve vodě snadno znovu rozpustit.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: