KÁVA ROZPUSTNÁ NOC PAŘÍŽE 250g

Neohodnoceno
 

Osmdesát procent arabiky, dvacet procent robusty. Z nejlepších plantáží Mexika pochází káva, z níž je vyrobena rozpustná skvělost. Voňavá jako letní noc ve velkoměstě, lákavá jako nejtajnější představy a tak chutná, až vyvolává závislost. Kdo miluje romantiku s nádechem peprnosti, nesmí si nechat ujít ani Noc Paříže.

Dostupnost Skladem
225 Kč
   
Kód produktu 966
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
 

Složení

Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodní, Karamel
 

Crema a chuť kávy

Noc Paříže je velmi příjemná, nasládlá káva s plným tělem a harmonickou chutí. Odráží se v ní ekvádorská arabika s robustou, takže snadno identifikujeme ovocnou stopu. Přidáním aroma francouzského likéru získává výsledný nápoj pověstnou třešničku na dortu. Při volbě správné teploty pro zalití kávy se dočkáme jemné pěny.

Země původu Mexiko
Chuť Francouzský likér, Likér
Nadm. výška 1350
Zpracování Vymrazování

 

Intenzita
    
Kyselost
    
Pražení
    
Zrno
    
Zpracovani
    
 

Návod na přípravu

  1. Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
  2. Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
  3. K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

 

Původ kávy

Pokud bychom pátrali po místě, kde vyrostla kávová zrnka pro Noc Paříže, dostali bychom se až do Mexika. Klimatické podmínky a nadmořská výška tamním kávovníkům svědčí. Plantáže ve většině případů obhospodařují drobní rolníci s rodinami. Kvalita kávy se může lišit, pro výrobu této směsi byla ale vybrána nejlepší zrnka. Pro Mexiko je typická střední velikost kávových zrn a lehce našedlá nebo světle zelená barva.

Instantní káva se na světě vyrábí zhruba od 30. let minulého století. Velký boom zažila za 2. světové války ve Spojených státech, kdy byla určena především pro armádu. Veřejnosti dostupná a široce oblíbená se rozpustná káva stala o 20 let později a dnes si bez ní mnozí nedokáží představit den. Není tak složité udělat z kávového extraktu sypké krystalky, těžké je zachovat v nich aroma a plnou chuť. Pomocí takzvaného vymrazování se to daří. Tato technologie pracuje na principu sublimace – kávový koncentrát je zmrazen na -40 °C a pak díky sublimaci zbaven vody. Výsledkem je sypká a suchá káva, kterou stačí zalít horkou vodou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: